Logo 5semen.cz
0
0

Semena konopí: jak je to s jejich legalitou a pěstování konopí?

Semena marihuany 5semen.cz

Semena konopí, taktéž semena marihuany, neobsahují žádné omamné, psychotropní nebo jiné zakázané látky. Uchovávat semena konopí pro sběratelské účely je velmi vhodné v chladu, temnu a suchu. Výrobci semen marihuany doporučují pevně uzavíratelné obaly a teploty v rozmezí 3-8 stupňů Celsia. K těmto účelům postačí jakákoliv lednička v domácnosti. Pochopitelně je mnohem lepší a praktické si na skladování sbírky konopných semen opatřit lednici jen pro tento účel. Velikost chladničky pochopitelně přizpůsobte velikosti sbírky semen konopí, které nejsou v současné době legální pro klíčení, pěstování a zpracování jako takové. Prodej, nákup a vlastnictví těchto semen legální je a neporušuje se tak žádný platný zákon v Česku.

Zákon o pěstování konopí

Zde je citace části novely zákona o OPL z konce roku 2021, která mění původní zákon takto:
1. V § 2 písmeno a) zní:
„a) návykovými látkami omamné látky a psychotropní látky přírodního nebo syntetického původu, které mají psychoaktivní účinky a současně jsou uvedeny v některé z příloh č. 1 až 7 nařízení vlády o seznamu návykových látek, s výjimkou látky konopí extrakt a tinktura, která obsahuje nejvýše 1 % látek ze skupiny tetrahydrokanabinolů a splňuje podmínku bezpečnosti podle zákona o obecné bezpečnosti výrobků,“.

Jaká semena konopí mohu koupit k pěstování?

Semena marihuany v kamenné prodejně 5semen.cz

Semena marihuany, která lze legálně na území Česka pěstovat, naleznete v naší nabídce v kategorii “ < 1% THC “ . Novela zákona udělala především velkou radost pěstitelům legální marihuany s vysokým obsahem látky CBD a CBG a dalších, jejíž pěstování, zpracování a následná výroba mnoha různých výrobků je stále populárnější. Přesto důrazně doporučujeme v případě pěstování konopí nastudovat veškerou legislativu s tím spojenou.