Popis produktu
Tyto lusky pocházejí z Madagaskaru, jedné z nejlepších oblastí pro pěstování vanilky. Její historie je stejně bohatá jako varianty použití. Svůj původ má v Mexiku, kde ji znali již Toltékové a Aztékové. V této oblasti květy vanilky opilují včely rodu Melipona, které se v jiných částech světa nevyskytují. Proto bylo Mexiko dlouhou dobu jejím výhradním dovozcem. Teprve po mnoha pokusech se sazenicemi v některých francouzkých a britských koloniích a vynálezu umělého opylování, se podařilo začít pěstovat vanilku mimo její domovinu. Vanilkovník kvete pouze 24 hodin, během nichž je nutno květy ručně opylovat, jinak uvadají a odpadávají.
Z vanilkového lusku se nejčastěji používají semínka, což je vnitřní obsah tobolky, která se rozřízne podélně ostrým nožem, poté se semínka vyškrábou a dají se tam, kam potřebujeme. Prázdný lusk nevyhazujte, můžete ho zahrabat do cukru nebo ho vložit do mléka při vaření pudinku.