Popis produktu
Zázvor získáváme z oddenků stejnojmenné rostliny. Pro nás sice před lety byl tento kořen neznámým, ale velice rychle se uchytil a těší se velké oblibě. Nejoblíbenějším způsobem úpravy u nás je zázvorový čaj. Používá se mohutně v asijské kuchyni. Je součástí polévek, omáček, marinád, chutney, dipů a kořenících směsí. V Japonsku je tradiční podávat k sushi zázvor nakládaný.
U nás koupíte zázvor sušený a nakrájený na kousky cca 2-4 cm velké. Takto ho můžete namlít, nebo nakrájet na kousky, či jen dát vyvařit do pokrmů.
Zázvor je i u nás uznávaný jako léčivý. Nejčastěji se z něj při nemoci připravuje čaj, který je skvělý při chřipce, nachlazení a bolesti krku, jelikož zázvor působí jako antibiotikum a antiseptikum.
Má i mnoho dalších pozitiv. Pomáhá při žaludečních potížích, posiluje obranyschopnost organismu, snižuje hladinu cholesterolu a krevního tlaku. Působí jako prevence před srdečním infarktem.
Zázvorové zábaly nebo koupele zmírňují bolesti svalů a kloubů. Je také skvělým pomocníkem na prohřátí celého těla.