Popis produktu
Tato je nejvíc nejžhavější, nejpálivější omáčka z naší Bio Farmy South Devon!!! Je opravdu velmi, velmi, ale opravdu velmi pálivá s perfektní ovocnou chutí chilli ze sušených Bhut Jolokie papriček. Bhut Jolokie je určena opravdu pro ty, kterým nestačí Habenero a další omáčky.
Upozornění: znejte své limity, nedoporučujeme rozhodně žádné hecování nebo sázení v pojídání nadměrného množství najednou. Nezkušeným může způsobit vážné zdravotní komplikace a velmi znepříjemnit život. Pouze pro znalce.
Složení: Bhut Jolokia chilli 50%, červená paprika, ocet, citronová šťáva a sůl.
Pálivost: 10/10 (300,000-500,000 SHÚ)
Balení: 100 ml skleněná láhev
Winner of Gold Great Taste Award 2010.
Příběh o Bhut Jolokia
V roce 2000 byly přijaty zprávy z Assamu v Indii o nové, velmi pálivé papričce. Tento nový druh chilli byl nazýván Bhut Jolokia a byla hlášena jako dvakrát tak pálivá než předchozí rekordman, Red Savina Habanero.
Tyto počáteční zprávy byly brány s velkou skepsí a nedůvěrou v chilli komunitě. Až v roce 2005 Chilli Pepper Institute (CPI) přesvědčil lidi, že toto chilli je skutečně nový rekordman. V této studii CPI naměřili Bhut Jolokii více než 1 milionu SHU a tím se stala ve své době nejpálivější chilli papričkou na světě.
Chuť Bhut Jolokia je velmi podobná Red Savina Habaneru.
Plody vypadají jako protáhlé Habaneros.
Recepty:
Přídávejte vždy přiměřeně dle Vaší chuti a možností.
Mexický styl vejce - sázené, smažené nebo míchaná vejce s trochou Bhut Jolokia omáčkou.
Con-Carne - přidejte lžičku Bhut Jolokia omáčky na
Con-Carne nebo do kari a promíchejte pro okamžitou chuť a aroma.
Pikantní dip – přidání Bhut Jolokie dle vaší chuti
Tato omáčka se prodává ve 100ml balení.
Budte rozhodně opatrní s používáním. Tato je omáčka vyžaduje respekt!